CV

s. 24.4.1972 Helsingissä

KOULUTUS
Yrittäjän ammattitutkinto 2006–2007 – Adultan Radio- ja tv-opisto Arton Meda-kurssi
Filosofian maisteri 2002 – Turun yliopisto, elokuva- ja televisiotiede
Ylioppilas 1992 – Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu

OLENNAINEN TYÖKOKEMUS
Vapaa toimittaja 1993−
Olen työskennellyt toimittajana eri olomuodoissa jo yli 20 vuotta, ja toimittajan työ on minulle edelleen päätyö. Eniten olen kirjoittanut, mutta syksyn 2009 ajan sukelsin syvälle myös radiotyöhön vetäessäni Yle Radio 1:ssä viikoittaista, suoraa keskusteluohjelmaa Oikeutta ihmisille – suoraa puhetta tasavertaisuuden harhasta.

Tietokirjailija, 2010−
Olen kirjoittanut kaksi tietokirjaa poliittisen päätöksenteon pelisäännöistä. Hallan vaara (2010) ruotii eduskuntakeskustelua turvapaikkapolitiikasta ja turvapaikanhakijoista. Väki, valta ja virasto käsittelee hallintoviranomaisten roolia politiikan agendan ja käytäntöjen rakentamisessa. Se on toistaiseksi ainoa kokonaisanalyysi siitä, miten suomalainen turvapaikkakäytäntö on muodostunut sellaiseksi kuin se on.

Professori Elina Pirjatanniemi kirjoitti Ny Tid -lehden arvostelussaan kirjastani Väki, valta ja virasto mm. seuraavasti:
Det är länge sedan jag läst en lika klarsynt analys av den europeiska flyktingpolitikens innersta väsen. […] Boken beskriver flyktingpolitikens viktigaste aktörer, deras agendor och härskartekniker. Den avslöjar Migris obestridliga maktposition. […] Förboms verk slår de flesta deckare i intensitet. […] Förbom har gjort ett grundligt bakgrundsarbete.

Kouluttaja, 8/2013–
Olen työurani aikana tehnyt paljon erilaista koulutustyötä. Olen kouluttajana mukavuusalueellani ja osaan perehdyttää ihmisiä vaikeisiin asiakysymyksiin. Olin alusta asti mukana ideoimassa ja toteuttamassa Pakolaisavun projektia, jossa vierailimme toimituksissa kouluttamassa toimittaja pakolais- ja turvapaikkapoliittisiin kysymyksiin. Olen saanut kouluttajana runsaasti kiitosta innostavasta, asiantuntevasta ja vakuuttavasta työskentelystäni ja sujuvasta puheilmaisustani.

Projektikoordinaattori, 8/2013–1/2015. Vähemmistövaltuutettu
Light On -EU-projektissa tutkittiin ja julkistettiin rasistista symboliikkaa ja manifestaatioita sekä kehitettiin keinoja vihapuheen raportoimiseksi. Toimin projektin Suomen-koordinaattorina ja vastasin sen hallinnosta sekä kampanja- ja viestintäsuunnittelusta ja -toteutuksesta Suomessa.

Johtokunnan puheenjohtaja, 3/2008–2/2015. Amnesty International Suomen osasto
Kasvoin Amnestyssa ihmisoikeuksien asiantuntijaksi. Perehdyin tehtävässäni syvällisesti ihmisoikeuskysymyksiin ja niiden merkitykseen yhteiskunnassa ja politiikassa. Toimin toiminnanjohtajan esimiehenä ja osallistuin aktiivisesti Amnestyn kansainvälisen hallinnon kehittämiseen sekä keskusteluun liikkeen ihmisoikeuslinjauksista.

Toiminnanjohtaja, 1/2007−8/2008. Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti
Tehtävä oli arvokas opintomatka järjestön johtamiseen, järjestö- ja yhteiskunnalliseen viestintään sekä vaikuttamistyöhön. Vastasin järjestön taloushallinnosta ja budjetoinnista sekä toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä

Mainokset