CV

Curriculum Vitae Jussi Förbom

24.4.1972 Helsingissä

Koulutus

Yrittäjän ammattitutkinto, 2006–2007
Adultan Radio- ja tv-opisto Arton Meda-kurssi

Filosofian maisteri 2002
Turun yliopisto, elokuva- ja televisiotiede, kotimainen kirjallisuus, kulttuurihistoria

Ylioppilas 1992
Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu

Kielitaito

englanti: suullinen erinomainen, kirjallinen erinomainen
ruotsi: suullinen hyvä, kirjallinen kohtuullinen
saksa: suullinen kohtuullinen, kirjallinen kohtuullinen

Työkokemus

Projektikoordinaattori, 8/2013–. Vähemmistövaltuutettu
Toimin Light On -EU-projektin Suomen-koordinaattorina. Projekti tutkii ja julkistaa rasistista symboliikkaa ja manifestaatioita sekä kehittää keinoja vihapuheen raportoimiseksi.

Tietokirjailija, 2010−
Olen kirjoittanut kaksi tietokirjaa suomalaisesta turvapaikkapolitiikasta.

Toiminimiyrittäjä, tekstityöläinen, 2006−. Tekstitoimisto Sanatorio
Olen kirjoittanut lehtiin, toimittanut julkaisuja, tehnyt editointityötä ja kouluttanut toimittajia. Sanatorio on ollut pääasiallinen toimeentulon lähteeni viimeiset kuusi vuotta.

Päätoimittaja, 2010–2012. PAX-lehti, Suomen Sadankomitea ry
Lehden sisällön ideointi ja suunnittelu, juttujen tilaaminen, kirjoittajien sparraaminen, toimituskunnan koordinointi ja juttujen editointi.

Vapaa toimittaja 1993−.
Juttuja useissa lehdissä kuten Zoom, Turun Ylioppilaslehti, Turun Sanomat, Filmihullu, Peili, Aviisi, Voima, Amnesty International, Ny Tid, Aamuposti, Kotimaa, Fifi, Yle Radio 1, Helsinki Times ja Sosiaalivakuutus.

Radion keskusteluohjelman toimittaja, 8/2009−12/2009. Yle Radio 1
Suora, lähes kahden tunnin puheohjelmani Oikeutta ihmisille – suoraa puhetta tasavertaisuuden harhasta, käsitteli suomalaisia ihmisoikeuskysymyksiä kuten lähisuhdeväkivaltaa, köyhyyttä, paperittomien asemaa, nuorten asemaa, saamelaisten oikeuksia ja luottotieto-ongelmia.

Toiminnanjohtaja, 1/2007−8/2008. Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry
Vastasin järjestön taloudesta ja suuresta osasta järjestöviestintää, toimin henkilöstön esimiehenä ja ennen kaikkea tein vaikuttamistyötä pienten lehtien puolesta ja niille elintärkeän kulttuurilehtituen vahvistamiseksi. Kultissa kouliinnuin järjestön johtajaksi ja lobbaajaksi. Tehtävä oli erittäin tärkeä vastuunkantamisen ja vaikuttamistyön oppimisen kannalta.

Kulttuurisihteeri, 4/2004−12/2006. Vihdin kunta
Vastasin kunnan kulttuurityöstä ja erityisesti sen koordinoinnista lukuisten eri järjestöjen, yhdistysten ja kylätoimikuntien kesken. Olin päävastuussa kunnan 500-vuotisjuhlien suunnittelusta ja järjestämisestä. Valmistelin kunnan jakamien järjestöavustusten jakoesityksen. Toimin kulttuurilautakunnan esittelijänä ja sihteerinä sekä vastasin kunnan kulttuuribudjetista.

Kulttuurisihteeri 1999−2002. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta
Vastasin ylioppilaskunnan kulttuuritoiminnasta ja sen kehittämisestä. Koordinoin vapaaehtoisista opiskelijoista koostuvan kulttuurijaoston toimintaa ja innostin opiskelijoita järjestämään toimintaa itse. Valmistelin ylioppilaskunnan jakamien järjestöavustusten jakoesityksen hallitukselle. Vastasin hallitukselle kulttuuribudjetin käyttämisestä. Kehitin ylioppilaskunnan viestintää, ja kauteni lopussa tehtäväni muutettiinkin kulttuuri- ja viestintäsihteerin tehtäväksi.

 

Mainokset